Sunday, June 27

بیسوادی جدید ، دست نداشتن به اینترنت و استفاده نکردن از اینترنت

در آلمان یک موسسه آماری، تحقیقاتی را در مورد استفاده از اینترنت در این کشور انجام داده است. طبق نتایج این آمارگیری اکثریت قریب بر % 52.7 آلمانیها در" سال جاری 2004 میلادی " از اینترنت استفاده میکنند. این آمار نسبت به سال گذشته یک افزایش %2.4 را نشان میدهد." در سال2003" حدود %50.3 از مردم در آلمان از اینترنت استفاده میکردند.

یکی از مورد های جالب این آمار این بود که در بین افراد 50 تا 59 ساله % 50.3 از اینترنت استفاده میکنند.
در جامعه اطلاعاتی امروزی استفاده از اینترنت به عنوان یکی از شاخص های یک جامعه پیشرفته میباشد.
هر جند هنوز هم هستند تعداد معدودی که به دیده شک و تردید به اینترنت و انقلاب دیجیتالی مینگرند و ترس از دست رفتن فرهنگ بومی را دارند، اما اکثریت مردم بر این باور و عقیده اند که نداشتن دسترسی به اینترنت و استفاده نکردن از اینترنت یک نوع بیسوادی از نوع جدید میباشد.

تعداد دو سوم افراد شاغل در آلمان از اینترنت استفاده میکنند.همچنین تعداد یک سوم افراد بازنشسته و افرادی که دوره کار آموزی میبینند و % 75 از دانشجویان از اینترنت استفاده میکنند.
میزان استفاده از اینترنت در بعضی از کشورهای اروپائی بیشتر از کشور آلمان میباشد.
دولت آلمان اینترنت را یک فاکتور اقتصادی به حساب می آورد که به رشد اقتصادی در جامعه اطلاعاتی امروزه کمک میکند. در برنامه دولت المان این هدف دنبال می شود که آمار استفاده از اینترنت در این کشور را تا سال 2006
به % 75 برساند.

Even if there are still some persons, who understand a development of the electronic media as culture loss,
.others think, a missing entrance to the Internet is comparable with illiteratism

Sunday, June 20

قاراشمیش ، از هر دری سخنی

ریگان ریس جمهور سابق امریکا در اواخر عمرش به بیماری آلزهایما دچار شده بود و در 10 سال آخر زندگی خود در ویلائی به دور از چشم مردم زندگی میکرد. همسرش تعریف میکند که یک روز ریکان به ماکت کوچک کاخ سفید که کنار استخر این ویلا بود اشاره میکند و میگوید این بازیچه مرا به یاد یگ چیزهائی از دوران زندگیم می اندازد.

هفته پیش شدید بارانی در قسمت شمالی المان آمد و رعد وبرقی که خسارات زیادی هم به بار آورد. یک دکل بادبانی که انرزی باد را به الکتریسته تبدیل میکند دجار اسیب شد و بیش از یک ملیون بورو اخسارت مالی به جای گذاشت.
نیروی الکتریسته ای که این دکل ها تولید میکنند هم کم نیست و از طرفی ، از لحاظ پاکسازی محیط زیستی هم مناسب میباشد.

چین الگوی خوبی نیست جون فاصله بین کافه اینترنتش تا زندان برای مخالفان فکری حاکمیتش زیاد نیست. از طرفی گدائی هم ممنوع است؟! البته نه در تمامی نقاط چین ولی یه هر حال، اینجوری که فقر از بین نمیرود تابلو گدائی ممنوع در جین

شیرازیها به سیب رمینی میگن آلو،
دنبال کلمه ای در فرهنگ عمید میگشتم به کلمه سیب زمینی برخوردم. سیب زمینی : ....سیب زمینی در سال 1537 میللادی توسط سپاهیان اسپانیا در آمریکای جنوبی کشف شد ، و به اروپا برده شد و بتدریج کشت آن در اروپا متداول گردید، در زمان فتحلی شاه فاجار توسط سرجان ملکم وارد ایران شد تا مدتی آن را آلوی ملکم مینامیدند، در عهد ناصرالدین شاه زراعت آن در ایران رواج یافت.

تلویزیون اگهی تبلیغاتی شامپو داشت نشان میداد، گفت تو ایران که نمایش موی زن ممنوع است آگهی تبلیغ شامپو به چه صورت است ؟ گفتم فکر میکنم که برای تبلیغ شامپو از موی سر بجه ها و مردها استفاده میکنند.
یک برنامه مسابقه در فسمت فیلمهای تبلیفاتی کن میباشد که به "فیلم های آگهی تبلیغاتی " کشورهای جهان میپردازد. در این تبلیغات فرهنگ و اداب رسوم کشورهای مختلف و همچنین بعضی از قوانین کشورها در این فیلم های تبلیغاتی بازتاب دارد.


?How true it is
.On the other hand, you have different fingers
.If the shoe fits, get another one just like it
.Light travels faster than sound. That is the why some people appear bright until you hear them speak


تست شخصیت و آزمایش هوش و غیره البته به انگلیسی

شریعتی جمع اضداد بود
ویژنامه شریعتی از شرق
شریعتی بعد از 27 سال از بی بی سی


Thursday, June 10

رویای وضعیت و موقعیت بهشتی
رویای لیوسا ،نویسنده اهل پرو

بهترین چیزی که در زندگی من اتفاق افتاده، این بوده است که " خواندن" را یاد گرفتم. مادرم در همان اوان کودکی مرا تشویق به خواندن کتابهای داستانی، قصه، شعر و نثر موزون کرد. ما آن زمانها در " کوجاباما در بولیوی " زندگی میکردیم. من 5 یا 6 ساله بودم و دنیای شخصی من بواسطه خواندن کتابهای ماجراجویانه روز به روز گسترده تر میشد و وسعت بی اندازه ای می یافت. من تا به امروز قهرمانان داستانهای آنروز را بهتر از همشاگردی ها و دوستان دوران مدرسه ام و انهائی که ان زمان در محیط اطرافم بودند به خاطر دارم. خیلی عجیب است که من تصورات تخیلاتی برگرفته از حکایات داستانی را بیشتر از واقعیات آن زمان به یاد دارم.

وقتی در رویا هستم خودم را میبینم که نشسته ام در کتابخانه ای و اطراف من پوشیده شده از کتاب ، کتابهائی از تمامی زمانهای تاریخی و با زبانهای مختلف. دکوراسیون کتابخانه رویائی ام، با چوب تیره و سنگ مرمر آدم را به یاد کتابخانه های انگلیسی قرن هیجده میلادی می اندازد . یک محل عالی ، جائی که من صدها ساعت از اوقاتم را انجا گذرانده ام و به احتمال زیاد در انجا خوشبختر از هر جای دیگری بوده ام.در کتابخانه، جائی که گذشته و حال در دسترس است.
در رویا میبینم که من تمامی کتابها را به همان زبان اصلی که نگارش شده میخوانم. وسیاحت رویائی خود را در جهان ادبیات ادامه میدهم. من با اشتیاق و ولع بسیار مطالعه میکنم و یک زندگی پربار روشنفکری غیر معمولی که الهام بخش زندگی من میباشد را میگذرانم، به این خاطر که ادبیات پرهیجان ترین ابعاد طبیعت انسانی را در بر میگیرد.
مدت کوتاهی از روز را در کتابخانه و بقیه حیات رویائی ام را در خارج از کتابخانه میگذرانم. در گرد و غبار خیابان یک شهر بزرگ . من به" فیلم هائی در مورد فیلم" نگاه میکنم. مدتها در کافه ای منشینم و با کنجکاوی تمام انجه پیرامونم میگذرد استشمام میکنم: اخبار ، موزیک، سیاست ، تاریخ ، هنر ، ورزش، اطلاعات در مورد بازار سهام ، تکنیک ، دانش ، غیر قابل انتطار انسانی و مافوق انسانی.
در رویائی که میبینم بین گروه سنی 20 تا 60 ساله فرار دارم، اینروزها به کمک میراث فرهنگی علمی جهانی " اینترنت، ماهواره ، تلفن موبیل و دیگر وسائل ارتباط جمعی ..." ادمی در سن 60 سالگی هم احساس جوانی میکند.

جهان زیرین با اهریمن هایش با قدرت اسرار امیزش مرا به سوی خود میکشاند. " انسانهای خوب " به نظر نویسندگان جالب نمی ایند. قدرتمداران ، خطرناکان ، افتدارگرایان عجیب وغریب که ما از انها تر س داریم هستند که ادبیات را میافرینند. داستانپردازی من از جنگ و جدال با قدرت های سیاه خاکستری، فانتازی و رویا تغذیه میکند. من کودک سر به خود و حرف گوش نکن بیکباره شده ام مولف و تاریخ نگار ، همدست با توطئه گران در تجارت کثیفشان. من عملم را به این صورت توجیه میکنم که میخواهم تجربه ام را بصورت ادبیات به نگارش در آورم . اگر که این اثرادبیاتی من اثر خوبی شد ، ای اهریمنان ببخشید مرا!!!

دو ستون و پایه ای که رویای من برآنها استوار شده : عشق و دوستی.
بدون این دو مقوله عشق و دوستی رویای یک زندگی پربار، خیالی واهی می باشد.

در رویائم دوستانی از همه طبقات، همه مذاهب و همه فرهنگ ها دارم. به ندرت دوستی روشنفکر و تعداد کمی دوست
نویسنده ، اما به جای انها تعداد زیادی دوستان معمولی، از تمامی قشرها: کارمند، معلم،و غیره.
انسانهای خوداگاه و بیداری که حساس هستند،که علاوه بر تمایلات و خواسته های اجتماعی، ایده های تازه ای هم دارند که از انها در نگارش ادبیاتی میتوان استفاده کرد.انسانهائی از فرهنگهای مختلف بودائی ها، لامذهب ها، افریقا یی ها و چینی ها. وغیره.

دنیایی که رویا های من درونش اتفاق میافتد ، دنیایی است که تمامی مرزها در آن گم شده و از بین رفته اند. یک دنیایی پر جاذبه برگرفته از فرهنگها مختلف که در عین حال به هر کدام از این فرهنگها به دیده احترام برخورد میشود. مرزها برای من یکی از بیهودترین اختراعات تاریخ انسانی میباشد.
با وجود اینکه من نتواستم به تمامی زبانها تسلط بیابم آنطور که آرزو میکردم و اینکه نتواستم در تمامی نقاط دنیا که دوست داشتم زندگی کنم . اما توانستم از جنبه خاصی فراتر از مرزهای بومی، وطنی برخورد کنم و به صورت محدودی به این ایده "جهان بی مرز" جامه عمل بپوشانم.

دومین پایه حیات رویایی من عشق است. یک عشقی که اگر حرارت ، هوس ، و اشتیاق یک اپرا را ندارد.
اما حداقل بایستی این عشق منعکس کننده یک " اپرای صابون " باشد.

یک عشقی که پایه واساسش درحداکثر "پاسخگویی به تمایلات تن" وهمراه با "ظرافتهای روحی هنری و خلاقیت" در رابطه و برخورد با همسر و شریک زندگی میباشداین عشق پایه هائی در قدرت تخیل و تجسم و تصویر سازی دارد. یک عشقی که در آن رسم و رسوم محکمی قابل یافتن است."لذت وتمنای گوشت و تن" ادغام شده در"تمائلات روحی و روانی در جهان معنا". شبیه یک صحنه نمایش هنری ، بشاش و
با طروات از سرزندگی انگونه که"تازه عاشق شده ها "آنرا برای مدتی تجربه میکنند.

ادبیات در رویای من ساخت وسازی است که به مردان و زنان کمک میکند که واقیعت هنری تمنای تن و روان را بطور واقعی تجربه کنند. بدون ادبیات، بدون هنر ، ارضا و تمائلات جنسی و براوردن خواسته تن، چیزی بیشتر از ارضای یک تمائل غریزی نیست
.

از طرف دیگر ادبیات انسانها را بران میدارد که نسبت به وضعیت موجود ناراضی باشند، معترض و ستیزه گر. انسان از ادبیات تغذیه میشود، ادبیات سمت حرکت و قیام را مینماید که برجه کسانی بشوریم و برای چه مبارزه کنیم که بعد ها هم ارزشش را داشته باشد. به انسانها همه جیزها را بده، آن جیرهائی که آنان را تحریک میکند و برمی انگیزد و بگذار که آنها خودشان کشف و انتخاب کنند که چه کسی را انتقاد کنند، رد کنند ، دوست داشته باشند و یا طلب کنند.
حتی در رویا ی من هم طرح " صلح مطلق" را ریختن بیهوده است. هر زمانی که انسانها بهشت را جستجو کرده اند، جهنم را پیدا کرده اند. حتی در رویای من هم خیلی دور هستیم از"جهان کامل بی عیب و نقص" ،
اما این غیر ممکن نیست که یک جهانی را در رویا مان مجسم کنیم که در آن خشونت کنترل بشود و یک همزیستی مسالمت آمیز در صلح و احترام به حق حیات یکدیگر عملی شود.
در رویا هم من وهمسرم ما هر دو بر شکنندگی سیستم ها آگاه هستیم و همجنین متوجه این واقعیت هستیم که این خوشبختی که بی نهایت به نظر میاید، هر زمان در حال شکستن و فروریختن است.
مایوس نشویم . در افق این ترس در زمان حال امتداد دارد. اما این ترس بالقوه و ممتد باعث میشود که " لذت هر لحضه " افزایش غیر قابل توصیفی بیابد.

ترجمه برداشتی از مقاله هفته نامه المانی دی سایت

زیر نویس

Soap – opera
"توضیح خاصی در مورد این نوع اپرا ندارم ، به لینک انگلیسیش نگاه کنید. اگر معنی فارسی مناسبی هم در این مورد میدانید ، مرا هم بی خبر نگذارید."

ماریو وارگاس لیوسا در سال 1936 در پرو بدنیا امده است. ودر رشته حقوق و ادبیات تحصیل کرده است. در سال 1963 اولین رمانش به نام " شهر سگها " یک از بهترین کتابها پر خواننده در سطح جهان شد. در دهه هشتاد "1980" وارد سیاست میشود. در سال 1990 کاندید ریاست جمهوری پرو میشود که ناموفق میماند. بعد از ان از سیاست کناره گیری میکند و اخرین رمانش " بهشت جای دیگری است" نام دارد. لیوسا متاهل است و سه فرزند دارد و بیشتر در لندن سکنی دارد.


Friday, June 4

مونیتور
برای اغلب ادم ها نام مونیتور تداعی صحفه مونیتور کامپیوتر میکنه ، اما مونیتور یک برنامه "رپرتاژ سیاسی ، اجتماعی ، انتقادی" تلویزیون دولتی المان میباشد. در اخرین برنامه اش مطالبی پخش شد که خلاصه ای ازشون نقل قول میکنم تا کمی از کم و کیف این برنامه آشنا بشوید .ا گر به زبان المانی آشنائی دارید بروید صحفه اینترنتیش فیلم ضبط شده را ببینید و یا متن نوشتاریش رو بخونید.


خشونت در مدارس، جگونه شکست خورده ها ضارب میشوند

قضیه از این قرار است که عده ای شاگرد مدرسه نوجوان، " تی نی جری " ، هم شاگردی خود را مورد ضرب و شتم فرار میدادند و از جریان اذیت و آزار و شکنجه هم با کمک تلفن موبیل فیلمبرداری کرده وفیلم آنرا هم در اینترنت گذاشته اند. این جریان فیلم برداری را داشتند بصورت سریال در می آوردند.
روانشناسان میگفتند که معلمان برای تربیت دانش آموزان این زمانی دوره ندیده اند.
بچه ها ئی که به آزار دیگر همشاگردیها میپرداختند از لحاظ درسی شاگردان ضعیفی بودند. و بیشتر از خانواده های جدا شده و با رابطه های درب و داغون بودند. این جریان برای پلیس ، اولیا دانش آموزان ، معلمان و مردم معمائی شده.

سن 47 ساله برای کار پیر حساب میشود
در بعضی از آگهی های استخدام امده بود که احتیاج به یک فرد تا سن معینی دارند. افرادی هستند با سن بالا
که قابلیت کاری و توانمندی و تجربه خوبی در کار دارند اما به خاطر شرایط سنی مورد قبول واقع نمیشوند.
در این برنامه به این تبعیض جنسی انتقاد میشد. البته از طرف اتحادیه اروپا این تبعیض جنسی مردود اعلام شده. یعنی صاحبکاران اجازه ندارند از به کار گیری افراد با سن بالا امتناع کنند وبه فرد متقاضی کار فقط بخاطر سن بالایش جواب رد دهند.
اما عده ای از تجربه شخصی خود در جستجوی کار توضیح میدادند و مدعی بودند که مورد تبعیض سنی قرار گرفته اند.

مورد بازجوئی فرارگرفته، دستگیر شده و بعد هم بازپس فرستاده شده به جائی که امده ای
یک مهندس المانی 57 ساله که از المان به امریکا رفته بوده بدون دلیل ذکر شده ای توسط پلیس امنیتی امریکا ، دستگیر وزندان میشود بعد هم به فرودگاه می آورند و بازگردانده میشود. در طول مدت یک روز دستگیریش هم حق تلفن به جائی را نداشته.

جنگ علیه تروریسم
حقوق شهروندی در امریکا با ادعای مبارزه برعلیه تروریسم محدود شده است. یک تاجر کانادائی سوریه تبار در توقف در امریکا دستگیر میشود . به او اتهام وابستگی به گروههای تروریستی میزنند و او را از طرف امریکا به سوریه میفرستند و در انجا یک سال زندان میشود در طول این مدت مورد بدرفتاری و بازجوئی و شکنجه فرار میگرد.جرا در سوریه، جون شکنجه در امریکا فانونی ممنوع است و در کشورهائی جون سوریه بازجو و شکنجهگر دست بازتری دارد از لحاظ قانون! البته این ادعا ثابت نمیشود و این فرد با کمک گروهای حامی حقوق بشر آزاد و دوباره در اوتاوای کانادا زندگی میکند.

تساوی در وضعیت شغلی بین زنان و مردان
تخصص های بالا و رده های بالای شغلی بیشتر توسط مردان اشغال شده. بر طبق این گزارش وضعیت شغلی زنان در رده های بالای شغلی در دیگر کشورهای اروپائی بهتر از المان میباشد. برای زنانی که تصمیم به کار
دررده های بالای مدیرتی دارند به واقعیت درآوردن این خواسته راحت نمیباشد.
%5 از شغلهای رده مدیریتی توسط زنان اداره میشود.
حزب سبزهای آلمان و سوسیال دموکرات حاکم قصد دارند که از طریق وضع کردن قوانین تازه را ه را برای مشارکت زنان در رده های شغلی " مدیریت ، برنامه ریزی" و دیگر شغلهای رده بالا باز کنند.
به این صورت که در در صدی خاص که قانون تعیین میکند از کارکنان یک شرکت در رتبه های شغلی مختلف بایستی توسط زنان اداره شود.

المان ادعای پیشاهنگی در پاکسازی محیط زیست را دارد. اما امار سال گذشته نشان میدهد که گاز سمی دی اکسید کربن رشد کرده است. میگویند این نتیجه "سیاست محیط زیستی" است که بیشتر به "سیاست های اقتصادی منفعت طلبانه" توجه میکند.

اما بگذریم از المان ، در شرق این مقاله رو میخواندم . فکر کردم به منافع ملی .
زلزله در خدمت پوپولیسم عنوان سرمقاله روزنامه شرف یکشنبه هم خواندنی میباشد .

دیروز که داشتم با جرخ میرفتم عکس از سایه خود گرفتم. اما امروز عکس راه جنگلی را
بقیه عکسها هم در فتو بلاگ نگاه


Wednesday, June 2

The Day After Tomarrow

فیلم در چالش با سیاست
فیلم
روز بعد از فردا
فیلم جدیدی است که کنکاش و جدال بین" سیاست افتصادی " و "دانش" را نشان میدهد. فیلم در مورد محیط ریست میباشد و هشدار در مورد پیامدهای الودگی هوا می دهد.
علم و دانش روز هشدار میدهد و سیاست منفعت طلبانه کشورهای سرمایه
داری" بالاخص امریکا که بیش از 60% انرزی جهان را مصرف میکند" گوششان بدهکار به این هشدارها نیست.
فیلم تصویر واقعی از پژوهشگران و دانش محیط زیستی روز نمیدهد ودر حدی غیر علمی مبالغه امیز میباشد. اما تصاویر تکان دهنده و تاثیرگزار میباشد.
موافقان با این مبالغه هشدار دهنده میگویند
که در امریکا و اغلب کشورهای سرمایه داری، و پاره ای از کشورهای دیگر از عوارض و عواقب الودگی هوا توسط الوده کننده ها اخبار صحیحی را رواج و اشاعه نمیدهند وخطرهای جدی توسط صاحبان سرمایه کتمان ویا کم خطر معرفی میشوند

میگویند بایسستی وجدان جامعه را با نمایش فیلمهای اینجنینی به واکنش واداشت
میگویند کتابها و مقالات علمی ، تحقیقاتی بطور گسترده و عمومی خوانده نمیشود اما این فیلم مخاطبان بسیاری را خواهد داشت
اما عده ا ی هم به دبده شک وناباوری به این شیوه آگاهی دهی مینگرند، آنها میپرسند که
آیا هدف وسیله را توجیه میکند ؟!
آیا ما حق داریم واقعیت را انجنان که میخواهیم بنمائیم. و بر این استناد کنیم که جور دیگر مردم قبول نمیکنند. آیا حق است که یک واقعیتی را از طریقه ناحقی اشاعه دهیم
نه این نوع اشاعه واقعیت ،جفائی است به " دموکراسی " و " دانش و آگاهِیٍ"

سیاستمداران سودجوئی که حاضر به حمایت از طرح های حفظ محیط زیستی " برای مثال پیمان کیوتو" نیستند به این استناد میکنند که علم و دانش روز یک امر ناشناخته و محتملی است ونه اثبات شده
آما این نامعلومی ، نا آگاهی و نادانی از اینکه جه خواهد شد !!! آدمی را بر آن میخواند که با احتیاط و پیشگیری از عواقب نامتقربه آینده مسئولانه تراقدام کند

میزان امار مصرفی نفت درسال گذشته در بعصی از کشورهای پرمصرف جهان
امریکا 20.3 ملیون بشکه در روز
جین 5.7 ملیون بشکه در روز
ژاپن 4.9 ملیون بشکه در روز
المان 2.7 ملیون بشکه در روز
روسیه 2.3 ملیون بشکه در روز
کره جنوبی 2.3 ملیون بشکه در روز
کانادا 2.1 ملیون بشکه در روز
هند 2.1 ملیون بشکه در روز
فرانسه 1.9 ملیون بشکه در روز
ایتالیا 1.9 بشکه در روز

در یک مصاحبه یکی از مسئولان محیط زیست المان میگفت که کشورهای صادر کننده نفت بایستی سرمایه گزاری روی منابع انرژی دیگری بکنند برای مثال انرژی خورشیدی ، بیشتر کشورهای نفت خیز از وضعیت جوی مناسبی برای استفاده و ذخیره انرژی خورشیدی را دارند.
یکی دیگر هم میگفت برای انحصار و بدست آوردن نفت جنگ میشود اما کسی در نظر ندارد که خورشید و انرژی خورشیدی را به انحصار خودش در بیاورد.
نگاهی هم به فیلم پنج عباس کیارستمی از بی بی سی